Bollnäs IS

Referat: Strömsbro HC - Bollnäs IS

Resultat: 6-5 (0-4, 2-1, 4-0)
Skotten: 49-21 (8-9, 21-8, 11-4)

2013 avslutas med att serien vänder och vi möter Bollnäs. Den tidigare matchen som också inledde serien vann Bollnäs med 6-2 och kontrade sönder oss. Därför var det ett revanschsuget gäng som trampade gasen i botten när pucken släpptes. Vi trummade på i anfallszonen och skapade chanser när historien upprepar sig. Bollnäs kontrar och gör ett, två, tre och fyra mål innan perioden är slut. När Victor åkte ut efter 2:48 i andra perioden så ger han ord till vad alla tänkte, "Vad var det som hände egentligen i första perioden". Ja du Victor bra fråga. Andra perioden så fortsätter vi med bra fart och skapar massor av chanser. Vi lyckas till slut reducera två gånger om och var på G. Det började smyga in en tro på att det skulle kunna gå att vända matchen. Då blev det sådär igen. Bollnäs kontrar, 2 mot 1, och sätter 2-5 vilket också är resultatet efter två perioder. Lite tappade sugar men ändå inte så farligt när vi går tillbaka till omklädningsrummet för lite vila och peptalk. Tredje perioden inleder vi med högt tempo samt betydligt bättre närkampsspelet och vi stoppar Bollnäs kontringar flera gånger med fina tacklingar. Vi får också en tidig reducering efter 3:19 som ger vittring. Vi fortsätter på samma sätt och nu är det riktigt bra hockey. Bra passningar, riktigt bra tempo och ett närkampsspel som saknades helt i första. Målen trillar in och vi är ikapp med fem minuter kvar av matchen. Bollnäs tar timeout och när matchen fortsätter märks det att lagen tätar till i mittzonen, i en minut. Sedan trampar vi igång igen och lyckas sätta 6-5 med mindre än två min kvar. Vilken upphämtning och vilken moral LAGET visar. SHC mössan av, applåder och visslingar till alla spelare. Starkt att fortsätta och inte lägga av fast uppförsbacken var riktigt brant efter första.

Betyget idag är MVG, A, fem av fem. Det syns att sammanhållningen och glädjen verkligen finns, fortsätt håll i den känslan över julen och ta med den in i Ankarcupen.

sön 20 okt 2013, 10:30 Bollnäs IS - Strömsbro HC 6 - 2